​Συγκλονιστική είναι η ιστορία ενός 31χρονου συνταξιούχου πεζοναύτη, ο οποίος πριν από έξι χρόνια έχασε τα άκρα του (τα δυο πόδια και μέρος του χεριού του) στο Αφγανιστάν, μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην επαρχία Χελμάντ.

Αυτό συνέβη τον Μάιο του 2010. Έξι χρόνια μετά, χάρη στην πρόοδο της Ιατρικής, αλλά και στο μεγαλείο ψυχής του δότη του, ο Τζον Πεκ μπορεί και πάλι να κάνει όνειρα.

Ο 31χρονος, υπεβλήθη τον Αύγουστο σε διπλή μεταμόσχευση βραχίονα και όπως λέει τώρα, ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που κάλεσε τον γιατρό να αφαιρέσει και πάλι το μόσχευμα.

Ωστόσο ο Πεκ σημείωσε πως από τότε, ένταση του πόνου έχει υποχωρήσει και έχει αρχίσει να αισθάνεται τα χέρια του περισσότερο.

«Μαθαίνω πώς να κατεβαίνω από το κρεβάτι, κάθε ημέρα είναι μια εμπειρία εκμάθησης».

Η επέμβαση έγινε από 12 γιατρούς και ήταν πρωτοποριακή, ωστόσο φαίνεται να πετυχαίνει, αν και όπως λέει ο 31χρονος, υπάρχουν πράγματα που ακόμη δεν μπορεί να κάνει, όπως το να χειρίζεται μια κυκλική πόρτα.

«Με την προσθετική δεν μπορούσα να νιώσω τη θερμοκρασία και βύθιζα κυριολεκτικά το προσθετικό χέρι μου μέσα στο γκριλ», εξηγεί ο 31χρονος, ο οποίος πλέον μπορεί να κυνηγήσει ελεύθερα το όνειρό του.

Ποιο είναι αυτό; Να σπουδάσει σεφ, ταξιδεύοντας στο Παρίσι και την Ιταλία για να μάθει τις τεχνικές. Προς το παρόν πάντως επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση των λειτουργιών του χεριού, τονίζοντας ότι δεν θα τα παρατήσει ποτέ.  

πηγή: star.gr

  

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_qashqai.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα