Επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή τους, πριν θρηνήσουμε θύματα

Η επιγραφή που είναι αναρτημένη στην αρχή της γέφυρας αναγράφει , μεταξύ άλλων: "ΕΡΓΟ: ΣΑΕΠ 001/3 ΤΡΟΠ. 2/18-12-2000 ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΦΛΟΚΑ-ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΔΕΚΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - προϋπολογισμός 960.000.000 δρχ. "

Όμως, φαίνεται πως από το 2000 μέχρι σήμερα η γέφυρα, και συγκεκριμένα τα σιδερένια κιγκλιδώματα, έχουν μείνει ασυντήρητα, με αποτέλεσμα να έχουν σαπίσει από την σκουριά!
Ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη εποπτείας και συντήρησης; Η Περιφέρεια; Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας;
Το IliaPress επικοινώνησε και με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Η μεν Περιφέρεια, ισχυρίζεται πως σύμφωνα με δύο ΦΕΚ που ορίζουν αρμοδιότητες εθνικού και επαρχιακού δικτύου, δεν έχει καμία αρμοδιότητα εποπτείας και συντήρησης της εν λόγω γέφυρας, ο δε Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Μαρούντα, δηλώνει πως με το υπ΄ Αριθ. Πρωτ. 766 5/2/2018 έγγραφο, ζητούσε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, "επειδή η εν λόγω γέφυρα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης να προβεί σε εργασίες ευπρεπισμού".
Σημειώνεται πως από τη γέφυρα του φράγματος Φλόκα περνούν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, και πολλοί επισκέπτες σταματούν να θαυμάσουν το, όντως, θαυμάσιο τοπίο. Ανυποψίαστοι στηρίζονται στα σάπια κιγκλιδώματα.
Και το ερώτημα παραμένει: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ;
Πάνος Δημητρακόπουλος

 Κατασκευή eshop ιστοσελίδων cloud φιλοξενία

nissan_tsioris_note.png


 

Φαρμακεία

Πρωτοσέλιδα